Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

The Hate List

Μιας και δεν έχω μπει καθόλου στο γιορτινό κλίμα και επειδή φέτος δεν έχω διάθεση για υποσχέσεις της νέας χρονιάς (aka new year's resolution) είπα να παραθέσω τη λίστα όσων μου τη σπάνε, κάτι που νομίζω θα καθιερώσω εφεξής και για τα επόμενα χρόνια. Με τυχαία σειρά λοιπόν έχουμε και λέμε:

1. Το τραγούδι "Last Christmas". Έχοντας γαλουχήσει γενιές και γενιές και έχοντας προσφέρει αλησμόνητα ενσταντανέ ατυχών στυλιστικών επιλογών και χτενισμάτων ήρθε πλέον ο καιρός να περάσει στη λήθη του παρελθόντος. ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

2. Οι ειδήσεις του STAR. Όχι, δεν με ενδιαφέρει να μάθω τι έφαγαν οι διάσημοι που επισκέφτηκαν τα ελληνικά νησιά ούτε εκτιμώ το -πραγματικά αστείρευτο- χιούμορ του Θοδωρη Δρακάκη. Άσε που τελικά ποτέ δε μάθαμε ποιος είναι ο πασίγνωστος πανελίστας που έπεσε θύμα απαγωγής.

3. Η Πετρούλα Κωστίδου. Ok, ανήκοντας στο δυναμικό του παραπάνω τηλεοπτικού σταθμού θα έπρεπε να τη συμπεριλάβω στον προηγούμενο συνειρμό αλλά η συγκεκριμένη είναι μία κατηγορία από μόνη της. Επιτέλους φτάνει αυτό το πάνω-κάτω πάντα και παντού. Είναι απλά κουραστική.

4. Οι συνεχείς απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Καταλαβαίνω ότι οι εργαζόμενοι προσπαθούν να προασπίσουν τα δικαιώματά τους αλλά με κάθε απεργία τους παραλύει ολόκληρη η χώρα και, ένεκα απουσίας των κατάλληλων υποδομών, ταλαιπωρούνται εκατομμύρια πολίτες.

5. Η τιμή των καυσίμων. Ο κόσμος πλέον δουλεύει για να βάζει βενζίνη. 

6. Τα "στημένα" παιχνίδια. Ο αθλητισμός τείνει να γίνει ένας θεσμός πιο διεφθαρμένος και από την πολιτική. Κρίμα γιατί ζούμε στη χώρα που γέννησε το "ευ αγωνίζεσθαι".

7. Οι πολιτικοί. ΟΛΟΙ.

8. Τα τούρκικα σήριαλ. Δηλαδή όλα τα σπίτια στην Κωνσταντινούπολη έχουν πανοραμική θέα στο Βόσπορο, είναι μικρογραφίες κάστρων και απασχολούν τουλάχιστον δέκα άτομα υπηρετικό προσωπικό;

9. Οι μισητοί υπάλληλοι στις δημόσιες υπηρεσίες. Περιμένω με τις ώρες στην ουρά και όταν επιτέλους φτάνει η σειρά μου πρέπει να αφήσω πρώτα την υπάλληλο να απαντήσει την κλήση στο προσωπικό της κινητό τηλέφωνο, να μασουλήσει τυρόπιτα και να πιει και μια γουλιά καφέ, έτσι για να πάει κάτω η μπουκιά.

10. Η εκπομπή "Στην Υγειά Μας". Εδώ ιδιωτικά κανάλια κλείνουν λόγω χρεών και η ΕΡΤ πληρώνει το Σπύρο Παπαδόπουλο να τρωγοπίνει με τις ώρες. Κατά τ'άλλα η δημόσια τηλεόραση πλήττεται από την κρίση.

11. Το ζευγάρι Ζέτα Μακρυπούλια-Μιχάλης Χατζηγιάννης. Οι μεγαλύτεροι μαϊντανοί της χρονιάς που πέρασε. ΕΕΕΕΕΕ;













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου