Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Vampire Weekend

Κάποιες φορές ψάχνοντας στο YouTube ανακαλύπτεις τυχαία τραγούδια και καλλιτέχνες που δεν ήξερες ότι υπήρχαν. Και κολλάς. Σήμερα λοιπόν ήθελα να ακούσω λίγο Devendra Banhart γιατί είχα πολύ καιρό και γιατί τον αγαπώ ιδιαιτέρως. Δεν θα σας μιλήσω όμως για τον Devendra, τουλάχιστον όχι αυτή τη φορά.

Ο λόγος σήμερα για τους Vampire Weekend, ένα τετραμελές συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη, τα μέλη του οποίου γνωρίστηκαν ώντας φοιτητές στο πανεπιστήμιο Columbia. Όνομα, ευτυχώς, δεν διάλεξαν με κριτήριο τη φρενίτιδα των τελευταίων ετών με τους βρικόλακες και τα ζόμπι. Vampire Weekend ήταν ο τίτλος ενός μικρού μήκους φιλμ του τραγουδίστη/κιθαρίστα/στιχουργού της μπάντας, Ezra Koenig.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους το 2008. Το περιοδικό Rolling Stone μάλιστα συμπεριέλαβε το τραγούδι "A-Punk" από τη δουλειά αυτή στη λίστα με τα καλύτερα τραγούδια εκείνης της χρονιάς. Το 2010 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο του άλμπουμ με τίτλο "Contra" και παράλληλα έκανε πολλές ζωντανές εμφανίσεις και περιοδείες. Ερωτούμενος για το πότε θα υπάρξει καινούρια δουλειά, ο Koening απάντησε πως η μπάντα θα πάρει το χρόνο της. Όπως χαρακτηριστικά είπε "I see no reason to rush it". Πολύ σωστός κατά τη γνώμη μου. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το τρίτο άλμπουμ δεν αργεί πολύ. Cool. CoolCoolCool.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου