Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Goodbye Tony

Χτες βράδυ, γυρνώντας σπίτι, έλαβα ένα μήνυμα από το φίλο μου τον Πάνο ο οποίος με συμβούλευε να βρω κάπου να κάτσω και να διαβάσω το status του στο Facebook. Στην αρχή υπέθεσα ότι θα είχε ανεβάσει καμιά καφρίλα από αυτές που αρεσκόμαστε να βλέπουμε και να σκάμε στο γέλιο. Φαντάζεστε λοιπόν το σοκ που έπαθα ότι το status του Πάνου αναφερόταν στο θάνατο του Tony Sly, frontman των No Use For A Name (ενός από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα).


Στην επίσημη ιστοσελίδα της Fat Wreck Chords, της δισκογραφικής εταιρίας της μπάντας, ο ιδρυτής της και frontman των NOFX, Fat Mike, ανακοίνωσε χαρακτηριστικά: "One of my dearest friends and favorite song writers has gone way too soon. Tony, you will be greatly missed".


O Sly έγινε μέλος των NUFAN το 1989, αντικαθιστώντας το ιδρυτικό μέλος John Meyer. Κατά τη διάρκεια της εικοσάχρονης και πλέον καριέρας του, το συγκρότημα εξέλιξε τον ήχο του από πιο hardcore σε περισσότερο μελωδικό και πιο μαλακό με αποκορύφωμα τα άλμπουμς "Leche Con Carne" και "Making Friends", το 1993 και 1997 αντίστοιχα. Η τελευταία ηχογράφηση του Sly με τους NUFAN ήταν το 2008, όταν κυκλοφόρησαν και το "The Feel Good Album of the Year" στο οποίο περιέχεται και το ιδιαιτέρως δημοφιλές "I Want to be Wrong". 


Παράλληλα, ο Sly είχε χτίσει και μία solo καριέρα ηχογραφώντας ακουστικά τραγούδια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη θρυλική συνεργασία του με τον Joey Cape, frontman των Lagwagon, και την κυκλοφορία δύο ακουστικών άλμπουμ τα οποία περιείχαν διασκευές κλασσικών κομματιών των δύο συγκροτημάτων καθώς και κάποια νέα τραγούδια. Το δεύτερο μάλιστα άλμπουμ της υπέροχης αυτής δουλειάς κυκλοφόρησε πριν περίπου 1,5 μήνα, στις 19 Ιουνίου.


Το δυστυχές της όλης υπόθεσης, εκτός από το γεγονός ότι χάθηκε ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς και στιχουργούς και ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για την punk rock σκηνή, είναι ότι ο Tony Sly ήταν μόλις 41 ετών και άφησε πίσω του σύζυγο και παιδιά. Το σίγουρο είναι ότι θα μας λείψει πολύ. Καλό ταξίδι Tony, you will never be forgotten.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου